Snelle schildklier en focus

Heb je een snelle schildklier? Eén van de dingen die je dan kunt merken, is dat je je maar moeilijk kunt concentreren. Je gedachten gaan alle kanten op en je kunt je moeilijk focussen op maar één ding. Dit kan zorgen voor een opgejaagd gevoel. Wat kun je hiertegen doen?

Snelle schildklier

Je schildklier is een orgaan dat belangrijk is voor allerlei functies in je lichaam. De schildklier is vooral belangrijk voor je stofwisseling. Een schildklier kan te traag of te snel zijn. Een te snelle schildklier kan voor veel problemen zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld veel kilo’s kwijtraken en altijd een opgejaagd gevoel hebben. Het is ook mogelijk dat je niet goed kunt slapen. Een andere veelvoorkomende klacht is dat mensen niet altijd een goede focus hebben. Wat kun je hiertegen doen?

Zorg voor de juiste dosering medicatie

De allereerste stap is dat je een juiste dosering moet hebben van de medicatie die je krijgt. Door middel van een bloedtest kan er worden gekeken of je wel genoeg medicatie krijgt om je schildklier goed te laten functioneren. Wanneer de schildklier niet te snel is, zal je focus ook weer toenemen. Dit is dus echt iets om goed in de gaten te houden. Controleer dit ook meerdere keren en niet alleen aan het begin. Probeer ieder halfjaar je bloed te laten testen, of wanneer je het gevoel hebt dat er iets niet goed is met je schildklier. Zorg dat je hier bovenop zit.

Yoga of pilates

Yoga en pilates zijn geweldige sporten om je geest wat leeg te krijgen en je focus daardoor meer terug te vinden. Dit kan een hele goede manier zijn om ervoor te zorgen dat je je dag goed begint. Het is een aanrader om al vroeg in de ochtend wat aan yoga of pilates te doen, zodat je er de hele dag profijt van hebt. Behalve yoga of pilates kan ook mediteren goed helpen.

Werk met tijdschema’s voor een betere focus

Om je focus beter te behouden, is het verstandig om eens goed te kijken naar je tijdschema. Wanneer je werkt met een duidelijke to-do-list, is het vaak net wat makkelijker om je focus te behouden. Wat je ook goed kan helpen, is werken met een wekker. Zet je wekker voor 20 minuten en probeer gedurende die 20 minuten gefocust te blijven. Daarna kun je even rust nemen.

Kies voor cafeïne

Cafeïne kan je ook helpen om wat meer gefocust te blijven. Let wel op dat je niet meteen te veel cafeïne binnenkrijgt. Ook een beetje kan je al helpen. Voorkom daarnaast suiker, want dat kan juist voor een onrustig gevoel zorgen. Kies dus niet voor cola of energydrankjes, maar ga juist voor koffie.

Neem regelmatig pauze

We zeiden het al eerder bij het stukje over tijdschema’s. Regelmatig pauze houden kan echt helpen om je concentratie te verhogen. Zeker bij een snelle schildklier kun je hier veel baat bij hebben. Je kunt beter meer pauzes nemen dan uren lang aaneen door blijven werken.

Voorkom dat je afgeleid wordt

Heb je weinig focus, dan kun je extra snel worden afgeleid. Kijk daarom wat bij jou voor afleiding zorgt. Denk aan het internet of bepaalde spullen die gemakkelijk in de buurt te vinden zijn. Zorg dat dit soort factoren geen afleiding meer kunnen vormen. Schakel bijvoorbeeld het internet uit of haal de spullen weg waar je aandacht telkens naartoe gaan.

Houd een dagboek bij

Door een dagboek bij te houden, kun je je gedachten op papier zetten. Een groot voordeel hiervan is dat alles wat je opschrijft minder door je hoofd blijft spoken. Als je iedere ochtend en iedere avond wat schrijft, dan merk je al snel dat je gedurende de dag ook minder concentratie verliest.

Vertel mensen wat er aan de hand is met je schildklier

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je omgeving weet dat je wat moeit hebt met je focus. Vertel daarom aan collega’s, vrienden en familie waarbij het van belang is, wat er bij jou aan de hand is. Leg uit dat je een snelle schildklier hebt en dat je je hierdoor mogelijk wat minder goed kunt concentreren. Wanneer je omgeving weet wat er aan de hand is, voel jij je al veel meer gehoord. Dat scheelt frustraties en kan er tevens voor zorgen dat je je juist weer iets beter kunt concentreren.

Bronnen en referenties

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van ervaringen en is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts!


Advertentie

Er zijn diverse voedingssupplementen die de schildklier kunnen ondersteunen, bekijk hier het aanbod (aff.)

Voedingssupplementen >

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.