Waarom een infraroodsauna kan helpen tegen schildklierklachten

Wanneer we het hebben over middelen die helpen tegen schildklierproblemen, denken we niet meteen aan een infraroodsauna. Toch kan dit wel degelijk helpen tegen een aantal klachten die je kunt hebben wanneer je een trage schildklier hebt.  Dit kan best een verschil maken. Hoe zit dit precies?

Schildklierproblemen

Wanneer je problemen met je schildklier hebt, dan kun je te maken hebben met allerlei vervelende klachten. Bij een trage schildklier kun je bijvoorbeeld moeilijk afvallen en kun je erg moe zijn. Het kan frustrerend zijn, omdat je soms zelfs met de juiste dosis medicatie een hoop problemen kunt hebben. De klachten kunnen dan nog steeds blijven en dit is natuurlijk vervelend. Wanneer je te maken hebt met schildklierklachten ondanks dat je medicatie slikt, kun je ervoor kiezen om regelmatig in een infraroodsauna te zitten. Dit heeft meerdere voordelen die vooral voor schildklierpatiënten kunnen helpen.

Wat is het verschil tussen een gewone sauna en een infrarood sauna?

Er zitten behoorlijk wat verschillen tussen een gewone sauna en een infraroodsauna. Eén van de grootste verschillen is de vorm van warmteoverdracht. Bij een gewone sauna vindt dit plaats door de lucht. De lucht is warm en het is belangrijk dat de sauna heet blijft zolang je er in zit. Een infraroodsauna werkt niet met de warmte in de lucht, maar via infraroodstralers. Hierdoor is de temperatuur doorgaans lager dan bij een traditionele sauna. De infraroodsauna staat er om bekend dat het nog beter is voor je gezondheid dan een gewone sauna. Het is niet alleen goed voor schildklierpatiënten, maar ook voor bijvoorbeeld mensen met artrose. Ook wordt het vaak gebruikt om veroudering tegen te gaan en om kleine verwondingen te genezen.

Een infraroodsauna en detox

Wist je dat je heel veel gifstoffen in je lijf hebt? Er zijn diverse onderzoeken gedaan waaruit gebleken is dat een infraroodsauna goed kan helpen om deze gifstoffen uit je lichaam te krijgen. Je kunt de sauna dus zien als een vorm van detox. Het kan je helpen om van gifstoffen in je lichaam af te komen.

Het helpt tegen ontstekingen

Een infraroodsauna is heel goed tegen infecties. Dit kan dus heel goed helpen wanneer je grieperig wordt. Maar wat goed is om te realiseren, is dat je schildklier ook voor infecties kan zorgen om infecties tegen te gaan. Ook ontstekingen van de huid – wat eveneens voorkomt bij schildklierpatiënten – kun je er veel baat bij hebben om naar een infraroodsauna te gaan.

Lichaamstemperatuur

Mensen met een trage schildklier kunnen het extreem koud hebben. Zij kunnen er eveneens baat bij hebben om regelmatig in een infraroodsauna te zitten. Dit is bijvoorbeeld goed om klachten tegen te gaan die bij een lage lichaamstemperatuur horen. Denk aan een schimmelinfectie of problemen met je witte bloedlichaampjes.

Metabolisme verhogen

Met een infraroodsauna kan ook je metabolisme worden verhoogd. Dit is een goed teken voor veel schildklierpatiënten, omdat je met een trage schildklier juist een verlaagd metabolisme hebt. Hierdoor kan het afvallen makkelijker worden en kun je ook sneller spieren opbouwen. Let op dat je voor het afvallen doorgaans niet voldoende hebt aan alleen een infraroodsauna, maar het kan wel degelijk bijdragen aan gewichtsverlies.

Pure ontspanning

Een infraroodsauna is een perfecte plaats om heerlijk te ontspannen. Je voelt je helemaal opgeladen wanneer je een sessie doorbrengt in een infraroodsauna. Voor veel schildklierpatiënten is dit belangrijk, omdat ze doorgaans veel sneller last hebben van depressies en stressgevoelens. Voor hen is ontspanning belangrijk en een infraroodsauna kan daar dus goed mee helpen.

Hoe vaak naar de sauna?

Om de gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna te kunnen ervaren, is het wel belangrijk dat je regelmatig in de sauna gaat zitten. Hoe vaak precies kan per persoon verschillen. De ene persoon merkt al een groot verschil als hij of zij één keer per maand gebruikmaakt van de sauna en de ander moet toch zeker één keer per week in de sauna om het verschil op te merken. Kijk vooral wat voor jou goed werkt. Wil je niet telkens naar een sauna bij jou in de buurt? Dan kun je ook overwegen om een infrarood sauna te kopen. Deze kan in veel huizen worden geplaatst, ook wanneer je hier wat minder ruimte voor hebt.

Bronnen en referenties

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van ervaringen en is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts!


Advertentie

Er zijn diverse voedingssupplementen die de schildklier kunnen ondersteunen, bekijk hier het aanbod (aff.)

Voedingssupplementen >

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.